Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при подаване на газ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И колко термо датчика има?
    sigpic156 1.9 jtd

Comment

на 1,8 е един и мисля че на 2,0 също е така той е комбиниран за кампа на инжекцията и за таблото . Може да не му ида напрежение на буксата там мери ли
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Така ... имам 156-ца 2.0 Т.С. и имам същия проблем с форсирането, когато е студена. Не е дебитомера, защото лично аз съм я закачал на диагностика и той си дава нормалните стойности... Също така съм виждал как точно работи 2.0 с развал дебитомер, то е пукане, то е гаснене ... И на мен много ми е интересно от какво може да го прави. Смених и ламда-сондата, не е и от там

Comment

Първоначално публикувано от boho
          Така ... имам 156-ца 2.0 Т.С. и имам същия проблем с форсирането, когато е студена. Не е дебитомера, защото лично аз съм я закачал на диагностика и той си дава нормалните стойности... Също така съм виждал как точно работи 2.0 с развал дебитомер, то е пукане, то е гаснене ... И на мен много ми е интересно от какво може да го прави. Смених и ламда-сондата, не е и от там
          Дебитомер дали е наред се мери на пълен товар ( по точно максималното му показание)това няма как да се измери в сервиз там може само на празен ход така че причината може да е замърсен дебитомер,. на и добре се диагностицира ако намерите от някъде нов или вземете на заем от колега който няма тези проблеми и е със същия номер дебитомер.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Малко трудничко ще е да взема назаем, понеже колата все пак трябва да е студена, а това означава една нощ. Ще се пробвам с колегите от Фиат сервиз, дано дадат ... Иначе ако става някой опелски, няма никакъв проблем

Comment

Абе колеги как се откача буксата на дебитомера. Че днес напъвах ама нищо. Има ли някакви винтчета????
              Аз преди си мислех че съм го откачил ама не е било точно така.

Comment

100% няма винчета , трябва да напънеш
                ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Има там едно място с краченче натискаш го и дърпаш, но защо ще го откачаш
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                    Има там едно място с краченче натискаш го и дърпаш, но защо ще го откачаш
                    Първоначално публикувано от А40
                    ... за проба:откачете му буксата и тогава форсирайте,ако се реже добре тичаите до магазина и вземайте нов,тогава колата ви ще литне

Comment

Ни се реже, ни нищо. Е...... ли му м....та!!!!!!
                      Сега се опитвам да се свържа с Бобо и да я карам на диагностика. Знае ли някой дали събота ще може да ме вземе.

Comment

Абе, може ли някой да ми каже наистина реална причина за проблема, не да гадаем. Ако колата се форсира без дебитомер, каква му е целта ?! Или да има там 500 лв отгоре за части ? хаха Бих казал, че без дебитомер колата заглухва още повече ...

Comment

Абе, може ли някой да ми каже наистина реална причина за проблема, не да гадаем. Ако колата се форсира без дебитомер, каква му е целта ?! Или да има там 500 лв отгоре за части ? хаха Бих казал, че без дебитомер колата заглухва още повече ...
                          Абе има търсачка и сециализирана литература за това какво е MAF сензор и за какво служи. А за реалната причина за проблема нямаме достатъчно стаж като врачки има специализирани сервизи които се занимават специално с диагностика и ремонт на автомобилни бензинови и дизелови горивни уредби, това е все пак форум не е специализиран сервиз може да получиш някаква помощ или напътствия но не и да си оправиш колата при положение че имаш явно сериозен проблем. макар че историята помни и доста такива случаи.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Хаха. Благодария. Лошото е че и аз бачкам в сервиз, а още по интересното е че колата не записва грешки, след основен ремонт е ... Но не и някой да ми обясниява да направя нещо, което той самия не знае какво точно ще стане като го направия ...

Comment

Хаха. Благодария. Лошото е че и аз бачкам в сервиз, а още по интересното е че колата не записва грешки, след основен ремонт е ... Но не и някой да ми обясниява да направя нещо, което той самия не знае какво точно ще стане като го направия ...
                              Това с чете нето на грешките не е много диагностика трябва ти специализиран сервиз в който датчиците т.е. при работа на двигателя и да ги сравнят със съответните стойности. Много е възможно да имаш повреден елемент от управлението на инжекцията и да не се отчита от компа на колата.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Благодария ! Извиниявам се много за лекото заяждане ... Днес нямах време, но утре непременно ще отскоча до Фиат сервиз, че това е доста изнервящо ... Е да, наистина по време на движение няма как да я проверим, понеже я закачам на компютър ...

Comment

Working...
                                X